Afbeelding kijktip
31/01/2015 - Kirsten Schiebergen

Kijktip over hoe het onderwijs anders kan

Wat zou jij willen veranderen aan het onderwijs? Meer kunstlessen, misschien? Hoe kun je elke leerling het onderwijs aanbieden dat het beste bij ze past? En welke rol kan technologie daarbij spelen? Tot wat voor burgers leiden wij kinderen op en hoe past de school in de maatschappij waarin zij straks werken, doorleren en nu al leren leven?

Zondag 1 februari geeft het programma Tegenlicht: de onderwijzer aan de macht (VPRO, 21.05 uur, NPO2) een kijkje bij drie scholen die de oude normen van het onderwijs verwerpen en het anders gaan doen. Ze stellen vragen bij de indeling in verschillende klassen en leerniveau’s gebaseerd op standaard toetsen, de traditionele afbakening van verschillende vakken en de schooltijden die meer verband lijken te houden met de CAO van de leraren dan met de ontwikkeling van de leerlingen.

De aflevering De onderwijzer aan de macht van het programma Tegenlicht wordt morgenavond, vrijdag 1 februari, om 21.05 uur uitgezonden door de VPRO op NPO2.

Wil je alvast een voorproefje op de aflevering van morgen? http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2014-2015/onderwijzer-aan-de-macht.html. Of heb je de aflevering gemist? Kijk ‘m terug via http://www.npo.nl/.

Terug naar boven

Biografie

Naam

Klas

Over de

Website

klik hier

Gerelateerde artikelen - Educatie