- werk door Simone Albers
IMG_7647
IMG_7656
IMG_7650
IMG_7647
16/06/2016 - Barbara Geverink

Get Fed Art Fair – Nu het nog kan!

Twee weken geleden opende Get Fed art fair; een festival waar 25 kunstenaars aan deelnemen dat duurt tot 19 juni. Nee, de onderwerpen gaan niet over hamburgers, hotdogs of weegschalen. Dit initiatief wil het contact tussen de makers en kijkers versterken. Ons voeden met hun enthousiasme voor kunst. “Misschien kan ik wel een leuk kunstwerkje scoren”, is mijn gedachte. De werken zijn namelijk te koop.

IMG_7647
Met het idee van de zaterdagse markt op het Eusebiusplein loop ik de voormalige bibliotheek binnen. Alleen is het scenario waar ik ben geen dichtgepakte ruimte met stands, maar een mooie aangename open hal met wanden van chipboard.

Naarmate ik verder door de ruimte heen loop met het harmonische geluid van geluidsfragmenten en een tikkende diaprojector op de achtergrond, merk ik dat er allerlei stijlen en technieken onder één dak zijn gebracht:  Fotografie, fotografische schilderijen, abstracte schilderijen, collages, video’s, installaties, beeldhouwkunst, tekeningen, conceptueel werk en grafisch vormgegeven beelden.IMG_7656

Elke kunstenaar heeft een stuk tekst aan de muur waar deze zijn idee of fascinatie verder heeft uitgelegd. Wanneer de toeschouwer de bordjes leest, krijgt hij of zij een ander perspectief op wat er te zien is: ‘Zo had ik er nog niet eerder naar bekeken’, ‘Hier ben ik niet mee eens’ of ‘Wat een mooi onderwerp om beeldend te onderzoeken’. Dit is dan ook het mooie van deze expositie, het is zo divers dat je met zekerheid een kunstenaar zult vinden die je aanspreekt. Als je vast zit en je hebt nieuwe inspiratie nodig, is het ideaal om hier even langs te gaan.

“Het is ook goed om te kijken wat er in Arnhem gebeurt en het is leuk om zo’n initiatief te steunen” zegt deelnemend kunstenares Simone Albers. “Mensen werken echt hard voor de kunst.”

Maar naar buiten lopen met één van deze grote werken zit er niet in, deze hebben namelijk prijskaartjes die  mijn studentenportemonnee helaas niet aan kan. Toch wordt er een mooi alternatief aangeboden aan degenen met een kleiner budget. Aan de Get Fed art wall hangen subtielere werken en schetsen van de kunstenaars en zijn een stuk betaalbaarder, waarmee je toch de kunst en deze beurs kan steunen. Maar laten we eerlijk zijn, een frisse blik op kunst en nieuwe inspiratie is eigenlijk niet in zoiets materialistisch als geld uit te drukken.IMG_7650

Omslagfoto: Werk door kunstenares Simone Albers

Terug naar boven

Biografie

Naam

Klas

Over de

Website

klik hier

Gerelateerde artikelen - Inspiratie