IMG_2680
IMG_2670
IMG_2659
IMG_2695
IMG_2767
Foto 1
IMG_2710luchtkasteel
IMG_2724luchtkasteel
IMG_2757luchtkasteel
IMG_2631
IMG_2649
12/05/2013 - Maike Peters

Luchtkasteel, vol van Arnhems kunstpotentieel

Bij deze expositie dag van Luchtkasteel is de ouderwetse hippiesfeer er weer. Zittend op de grond met een biertje in de hand luister ik naar psychedelische klanken. De apparatuur is geplaatst op een antieke kast, hiernaast prijkt het logo van Luchtkasteel. Ik ben aanwezig bij deze eerste try-out expositie van Luchtkasteel, die plaatsvindt bij de ateliers op de Trans 6 in Arnhem.

Uit de boxen komen de experimentele geluiden van het duo Jesse Ten & Viktor Palmer. We laten de geluiden op ons inwerken, deze buitenaardse tonen komen schijnbaar uit ouderwetse cassetterecorders. Deze klanken worden af en toe onderbroken door een klik. Het verwisselen van de tapes.

De organisatie van Luchtkasteel wil een open kunstplatform creëren in Arnhem. Het moet voor talentvolle jonge Arnhemse kunstenaars van alle disciplines makkelijker worden om hun werk ten toon te stellen. Lopend door de verschillende expositie ruimtes, kijk ik naar het jong Arnhems talent dat prijkt aan de muren. Ik maak kennis met het werk van o.a. Jet Altenburg, Tom de Jong en velen andere. Film, fotografie, liveacts en schilderkunst hebben allemaal hun plek gevonden in dit industriële pand. Thijs Linssen bijvoorbeeld met zijn 3D portretten waarin hyperrealistische foto’s worden geabstraheerd door middel van kleurtoevoeging en schaduwwerking.

“We willen dat iedereen kan zien dat hier in Arnhem gecreëerd wordt,” zegt Bastiaan Kuijt enthousiast. Samen met Matthias Schaareman is hij medeoprichter van dit nieuwe kunst initiatief. Voornamelijk leegstaande gebouwen in Arnhem zullen gebruikt worden voor dit soort exposities. De idealistische jongemannen hebben zelf een bedrag geïnvesteerd. Ze hopen dit geld terug te verdienen, maar winst maken is niet hun doel. “Wij denken niet vanuit geld maar vanuit creatie”. Luchtkasteel wil bijdragen aan een opener kunstklimaat. “Arnhem heeft zoveel potentieel op kunstgebied en dat willen wij laten zien.”

Foto’s: Maike Peters

Terug naar boven

Biografie

Naam

Klas

Over de

Website

klik hier

Gerelateerde artikelen - Inspiratie