T5
T3
T2
T1
14/03/2013 - Marlies Rullmann

TAPE

TAPE bestaat sinds 2008. Het concept is gestart op de Van Muijlwijkstraat (oude Albert Heijn) door initiatiefnemer Mark Kuijpers. Hier begon het als een expositieruimte voor jonge nieuwe talenten. Voor zowel beeldende kunst, video en poëzie, als voor muziek.

 

Later is TAPE verhuisd naar de Hommelsestraat waar de espressobar/ café/ expositieruimte zich nog steeds bevindt. Aanleiding hiervoor was omdat het volgens Kuijpers tijd werd voor een nieuw begrip. Hij vertelt hierover:

 

“Een expositieruimte is leuk en interessant, maar het publiek komt kijken en vertrekt daarna weer. Bovendien kan het dwingend voelen erheen te gaan voor mensen die nooit naar kunst kijken en er geen verstand van hebben. Eigenlijk moet je kunst kunnen bekijken en ervaren op een ongedwongen, vrijblijvende manier. Er misschien toevallig tegenaan lopen. Zo kwam het idee naar voren het te combineren met horeca.”

 

Het café is ingericht met een retro look. Midden in het café staat een vending machine waaruit je ‘kleine kunst’ kunt kopen. Iedere paar maanden wordt de totale achterwand in het café compleet opnieuw beschilderd of behangen met nieuwe werken door een jong talent. En in de kleine kelder is er een ruimte voor exposities, livemuziek of af en toe zelfs lezingen.

 

Door op deze idealistische wijze met (nieuwe) kunst om te gaan is TAPE een plek geworden waar je kunst en kunstenaars aan de lopende band ‘tegenkomt’. Het uitgangspunt is niet het café maar de kennismaking. De verschillende werken die in TAPE te vinden zijn komen van (nog niet) bekende kunstenaars. Je kan in feite naar binnen lopen en ze je werk voorleggen. Het is juist de bedoeling verscheidenheid te laten zien, afwisseling in productie, inspiratie en interesse.

 

Tot slot zegt Kuijpers met Tape in de toekomst mensen die normaal gesproken niet in aanraking komen met kunst te bereiken en te inspireren. Te raken. Misschien wel met zoveel impact dat het ‘life changing’ voor ze kan zijn.

 

Terug naar boven

Biografie

Naam

Klas

Over de

Website

klik hier

Gerelateerde artikelen - Inspiratie