3
Renee Appelmans3
Joel van Lith3
Renée Appelmans2
Joël van Lith2
Renée Appelmans
Joël van Lith
Thelma de Lang
Teunis Versteeg
Suzette Massop
Stefanie van den Elzen
Sander Dolstra
Rick Aarntzen
Renée Appelmans
Pluck
Pien van de Nieuwenhof
Monique Verheij
Merel van der Velde
Mayke Scheurs
Maud Pfeiffer
Luca van Slagmaat
Lory Stuurman
Lisanne van den Broek
Liese Wessels
Lianne Louise van Rosmalen
Laura Smedts
Kristen Bresser
Joël van Lith
Jenda Fiers
Jedidjah van Leeuwen
Jantien Prins
Janneke van Gelder
Jaap Hentenaar
Hessel Josemans
Hanneke Christiaans
Fenne Saedt
Eibert Jonker en Erwin van der Doelen
Denise van Doorn
Daphne Bisselink
Carolijn van Roekel
Brigitta Damgraven
Arlet Langewender
Anne Hermsen
Amber Stoop
Amber Kuijpers
Amber Kroesbergen
02/07/2016 - Barbara Geverink

De DBKV Finals 2016 – een beknopte rondleiding

Het grote moment van het jaar is aangebroken: De finals van ArtEZ zijn begonnen! Ieder jaar vertellen afstudeerders vol trots op dit blog  welke betekenis hun afstudeerwerk heeft.  De artikelen van dit jaar zijn al te lezen, maar om een beeld te krijgen van de hele expositie worden alle afstudeerders in dit artikel  genoemd met een foto van hun werk.
Amber Kroesbergen

Amber Kroesbergen – “De massaproductie van de vluchtelingen”, Amber heeft intensieve research gedaan naar actueel nieuws en cultuur.

Amber Kuijpers

Amber Kuijpers – “Mijn werk gaat over het proces van groei – bloei en verval van het leven en daarbij de dood, het verschrikkelijke gevoel en daartegenover de rust die ik ervaar”, haar werk gaat vooral over het gevoel dat goed te zien is in haar installatie van bloemen en projectie.

 

Amber Stoop

Amber Stoop – de maakbaarheid van de mens – “we veroorzaken zelf de drukte in ons leven, de herhaling en de sleur die we daarin tegenkomen”, dit laat zij zien in een interdisciplinaire performance met haar als scenograaf.

 

Anne Hermsen

Anne Hermsen – “Mijn eigen fictieve eilanden zijn zonder oordeel van goed of slecht”, maar hiermee wil ze op een andere manier naar de werkelijkheid kijken.

 

Arlet Langewender

Arlet Langewender – Met fascinatie voor banaliteit zijn pop-art schilderijen naar de moderne tijd toe getrokken met de schilderijen van Arlet.

 

Brigitta Damgraven

Brigitta Damgrave – Licht, Lucht en ruimte: alle externe prikkels zijn weg met de serene beelden.

 

Carolijn van Roekel

Carolijn van Roekel – Het contrast tussen grootschalige productie van de bijbel en zijn verhevenheid was ies wat Carolijn wilde onderzoeken, “hierin was ik bezig met het verschil tussen het demonteren en liefkozen”.

 

Daphne Bisselink

Daphne Bisselink – “Wanneer mijn tuin van toewijding sluit, open ik” is een tekst die je op versachtige wijze hoort bij het werk van Daphne. Zij houdt van orde en regelmaat, wat goed te zien is in haar netjes geordende, zelfgemaakte stenen.

 

Denise van Doorn

Denise van Doorn – De schoonheid en het taboe over het vergaan van het menselijk lichaam. Denise is juist graag bezig met de verandering van de kleur, vorm en textuur van het lichaam na de dood.

 

Eibert Jonker en Erwin van der Doelen

Eiber Jonker & Erwin van der Doelen – “Abdominis immortalium – de ervaringskunst van het menselijke torso”. Eibert en Erwin spelen graag met de fysieke zintuigelijke waarneming.

 

Fenne Saedt

Fenne Saedt – De vlag is een voorwerp vol macht maar tevens een stukje stof van een voorafbepaalde afmeting. “Een intrigerend verschijnsel vol beweging”.

 

Hanneke Christiaans

Hanneke Christiaans – Met een simpel ding als het potlood zijn er poortjes te maken naar andere werelden.

 

Hessel Josemans

Hessel Josemans – “Another pile of shit that looks amazing” volgens Hessel ben je niet je ego, maar je ego is datgene dat de keuzes maakt over hoe je in een bepaalde omgeving bent. Hij neemt dan ook verschillende ego’s aan in zijn werk.

 

Jaap Hentenaar

Jaap Hentenaar – “De mythe van de man”, Jaap was gestuit op een ongezochte vondst en vond een man. Deze volgde hij voor een jaar.

 

Janneke van Gelder

Janneke van Gelder – “Gelaagde kwetsbaarheid”. De kijker moet wakker geschud worden en reflecteren op hoe wij elkaar zien.

 

Jantien Prins

Jantien Prins – Jantien heeft als documentairemaker en muzikant gemaakt een film gemaakt over het afscheid van een vriend die ze nog niet heeft ontmoet.

 

Jedidjah van Leeuwen

Jedidjah van Leeuwen – Goddelijk licht als inspiratie en gelaagdheid die je als kunstenaar aan kan brengen. “Dit komt samen in een onderdompelende ervaring”.

 

Jenda Fiers

Jenda Fiers – Jenda heeft een scenografisch werk over het moment dat je in slaap valt ontwikkeld. “Hierbij wordt de controle losgelaten over je geestelijke en lichamelijke gesteldheid”.

 

Joel van Lith3

Joël van Lith – “Ontsnappen in het mooie wereld wanneer je ervoor kiest, of wanneer je bang bent”. Uit een fantasie vol met kleur en glitters heeft Joël twee films ontwikkeld.

 

Kristen Bresser

Kristen Bresser – Kunnen persfoto’s de ernst van de vluchtelingencrisis weergeven? Hoe reageren wij hierop? Wordt er gestreefd naar esthetiek en zijn de mooiste beelden het meest indrukwekkend?

 

Laura Smedts

Laura Smedts – “Ik heb de handeling die de mens heeft aangebracht in de natuur gearchiveerd”, dit heeft Laura met 175 landschappen en kaarten van Oosterijkse skigebieden gedaan.

 

Lianne Louise van Rosmalen

Lianne Louise van Rosmalen – “Verstopte verhalen”, Lianne heeft in haar toegepaste kunst symbolen verwerkt die iets belangrijks betekenen voor haar. Maar wat dat is zegt ze niet.

 

Liese Wessels

Liese Wessels – “Op zoek naar de verloren tijd”. Met niet-bestaande herinneringen van Lieses vader, die ze op driejarige leeftijd had verloren, heeft ze hem beter kunnen leren kennen.

 

Lisanne van den Broek

Lisanne van den Broek – Met veel rekenwerk heeft Lisanne dansbewegingen kunnen vertalen naar lijnen in een uit driehoekachtige-vormen bestaande constructie. “Dingen moeten berekend en kloppend zijn”.

 

Lory Stuurman

Lory Stuurman – Met haar zoektocht naar haar eigen uiterlijke identiteit heeft Lory zelfportretten gemaakt, ook al zijn dit verschillende modellen.

 

Luca van Slagmaat

Luca van Slagmaat – Met een plan voor een interactieve lichttunnel wil Luca twee wijken met elkaar verbinden. Door de lichten ontstaat een gevoel van veiligheid en maken ontmoetingen mogelijk maar tegelijk waarneembaar.

 

Maud Pfeiffer

Maud Pfeiffer – Met haar opvallend getekende patronen wil Maud de aandacht leggen bij de kleine dingen. “De verpakking van een cadeautje is ook belangrijk”.

 

Mayke Scheurs

Mayke Schreurs – Misschien dat het brein alleen maar gefragmenteerde momenten opslaat. Zijn de foto’s uit een familiearchief echte herinneringen of door de foto gekleurd?

 

Merel van der Velde

Merel van der Velde – “Voor zover ik weet bestaat angst uit kleine gebeden”, Merel zoekt de nuance en toont schoonheid in dat wat angst inboezemt.

 

Monique Verheij

Monique Verheij – Monique werkt ook als meubelmaker, die het achtergrond heeft gelegd voor haar werk, maar de hoofdnoot bestaat uit het schilderachtig werken met de lijnen van hout.

 

Pien van de Nieuwenhof

Pien van den Nieuwenhof – Een flat die bestaat uit een gaenimeerde en getekende wereld met de persoonlijke details van Pien. “De Piens-pienigheden-flat”.

 

Pluck

Pluck – “Het gaat over transformatie, maar is niet het goede woord”, is het enige wat ze wil zeggen over haar olieverfschilderijen.

 

Renee Appelmans3

Renée Appelmans – Renee heeft twee fascinaties bij elkaar gebracht: tatoeages en de zelfkant van de samenleving waar het thema ‘Russische gevangenistatoeages’ uit is gekomen.

 

Rick Aarntzen

Rick Aarntzen – “F*cking Goku en Smash Bros.”, daarmee wil hij zijn jongensdromen opbouwen. Hiermee lijkt hij een volwassen tienerkamer te hebben gemaakt en een nieuwe versie van het spel Smash Brothers.

 

Sander Dolstra

Sander Dolstra – Tatoeages fascineren Sander: Hoe kan een vrijwel nietszeggende afbeelding zoveel betekenis dragen? Door hier onderzoek naar te hebben gedaan, heeft hij ook zijn levensverhaal kunnen vertellen in tatoeagevorm.

 

Stefanie van den Elzen

Stefanie van den Elzen – “Etiketten plak je op appelmoes” en “De keizer draagt geen kleren” is wat Stefanie roept. Wie mag namelijk de norm bepalen over ‘hoe iets hoort’? Alles wat buiten de norm valt wordt met een etiket bestempeld en alleen degene die dit ziet zal de tweede quote roepen. Juist daarom kleedt Stefanie het mens uit tot op het bot, hier vind je veel wat niet hoort en zij maakt daar juist gebruik van.

 

Suzette Massop

Suzette Massop – “All works are made with natural ingrediënts” is wat Suzette aan de toeschouwer vertelt nadat deze zich hebben verwonderd over de kleuren. “die verwondering wil ik meegeven”.

 

Teunis Versteeg

Teunis Versteeg – Met een luister-prentenboek vertelt Teunis het verhaal van ‘Ridder Yut en de betoverde roos’. Vanuit de inspiratie van een sprookje heeft hij hierin een bijzondere sfeer gecreëerd voor kinderen.

 

Thelma de Lang

Thelma de Lang – Thelma loopt iedere maandag met haar hond langs de A27. De hond vond en koos willekeurige objecten die zij heeft vastgelegd, gaerchiveerd, maar vooral vermenigvuldigd in gegoten klei.

 

 

Alle werken van de finals 2016 zijn tot en met zondag 3 juli te zien in het Rietveldgebouw van ArtEZ.

Terug naar boven

Biografie

Naam

Klas

Over de

Website

klik hier

Gerelateerde artikelen - Inspiratie