DSC_0171
24/04/2015 - Liese Wessels

Hartige taart op de ateliers

Al halverwege de trap heb ik spijt dat we de lift niet namen. Buiten adem treed ik de ateliers binnen. Een groot werk met daarop bidprentjes verbonden door verschillende kleuren garen trekt meteen de aandacht. Toch is het niet luguber. Eerder verwelkomend en rustgevend. Ik blijf even kijken en wordt dan begroet. Meteen krijgen mijn partner in crime en ik een rondleiding. Overal hangen, door de studenten verzamelde, inspirerende afbeeldingen en objecten.

Er is zojuist een hartige taart gebakken en de geur verspreidt zich langzaam door de verdieping. Het geeft de ruimte een extra dimensie. Het leeft hier. Er wordt hard gewerkt, gekookt en gekletst. We krijgen verse gemberthee aangeboden en nemen plaats in de keuken. Aan de wanden hangen verbrande pizza’s. Eén muur is rijk versierd met pannen. De keukenkastjes puilen uit van het bestek en borden. Maar liefst drie oventjes zijn aanwezig. Het is duidelijk dat de afstudeerders hier een groot gedeelte van hun dag spenderen. Ik voel me thuis. De brok die ontstaat wanneer ik me besef dat wij, de latere lichting, hier niet meer zullen werken door sloping, slik ik snel weg. Ter compensatie besluit ik hier elke week even langs te wippen. Met hopelijk af en toe  zo’n stukje hartige taart.

De overheerlijke thee maakt dat ik moet plassen. Het lichtknopje gaat niet meer aan. Ik besluit naar de mannen te gaan. Spontaan tover ik een glimlach tevoorschijn. De urinoirs zitten onder de verfklodders.

DSC_0240               DSC_0227

DSC_0239

DSC_0215               DSC_0200

DSC_0145

DSC_0138-2

Terug naar boven

Biografie

Naam

Klas

Over de

Website

klik hier

Gerelateerde artikelen - In de praktijk