7
5
2a
3a
5-780x350
6b
1
22/11/2012 - Yvonne Mak

Tot volgend jaar

Na de grote voorbereidingen van het wit schilderen van panelen, het indelen van de tafels, het leegruimen en inrichten van de ruimte, kon dan eindelijk op zaterdag 10 november de opendag ArtEZ in Arnhem beginnen. De opkomst was groot, groter dan vorig jaar, en zo wurmden veel belangstellenden zich langs de werken van de studenten Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV).

Er waren veel grote werken te zien. Een mooie eye-catcher was het werk van Jelle uit het 4e jaar die ik al van buiten het glazen deel van het gebouw zag staan met zijn bewegende metalen onderdelen, ongeveer 200 witte draden en een stuk of 20 witte doeken. Het geluid en de beweging heeft een rustgevend effect. Het doet mij denken aan het regelmatig bewegen van golvend water. Verder waren er portretschilderingen van koppen, zo groot als mijn eigen lengte en prints die bijna van de vloer tot het plafond reikten. Op deze prints waren vormen van fruit en felgekleurde bloemen te zien, maar ook skeletten en lichaamsdelen. Evert van der Molen, docent 2D van DBKV, vindt het werk op de schilderingen van Jeroen Bosch lijken. Ook deze dragen de felle kleurcontrasten en drukke taferelen.

De eerstejaars studenten stonden, gehuld in t-shirts met ArtEZ-opschrift, klaar om vragen te beantwoorden aan de geïnteresseerden. Vorig jaar was dit ook mijn taak, ik weet het nog als de dag van gister, wat je doet beseffen hoe snel de tijd kan gaan. Geen enkele bezoeker stapte op mij af voor vragen. Hoe kan dat? Toen ík naar de opendag ging om mijn studiekeuze te vergemakkelijken, heb ik iedereen beláágd met vragen! Gelukkig zag ik dit jaar wel net zulke fanatiekelingen als ik toen was.

Ik zou tegen deze enthousiaste bezoekers willen zeggen: Tot volgend jaar! Want de mogelijkheid om op zoveel verschillende manieren je creativiteit tot beeldend werk te vertalen, van metalen constructies tot kwetsbare keramieken kopjes en van 2D, 3D tot en met 4D werk, is een buitenkans. En zo’n kans kan je niet laten lopen. ArteZ biedt die kans.

Terug naar boven

Biografie

Gerelateerde artikelen - Op de academie