selfie
extrapool typografie
extrapool taal
foto's liggend
valkhof kapel licht
marienburg kapel
marienburg kapel2
lux filmpje
lux film
lux bunny
biebliotheek
honig fabriek installatie
kunstnacht
honig fabriek beeld
honig expo
honig boom
poster staand
lux bunny
01/10/2014 - Lieke Verburgt

De nacht van de kunsten – ‘Een handje vol’

Een handje vol kunst

Zaterdag 27 september, de vijfde editie van de Nijmeegse kunstnacht georganiseerd door stichting Kunstvat, ook dit jaar weer een indrukwekkende entourage aan deelnemers. In deze nacht worden we getrakteerd op verrassende combinaties van locatie, beeldende kunsten en een melange van muziek, film, beeldende kunst, literatuur en multimedia. Deze aftrap van het culturele seizoen, wederom een avond vol verwondering, vind plaats in de Honig fabriek. De rest van de unieke belevingen zijn verdeeld over het centrum van Nijmegen:  De mysterieuze sint Nicolaas kapel,  café Merleyn,Filmhuis Lux,  de Mariënburg kapel en de paraplu fabriek  om maar een paar plaatsen te noemen. Hier een handjevol aan ervaringen van deze avond.

Bij het Honig complex kun je genieten van een muzikale à la rockabilly muziek bij Brebl aangevuld door een leuke expositie in galerie Bart die een vernieuwende manier om kunst te presenteren laat zien.

kunstnacht

honig fabriek beeld

honig boom

honig expo

Go short en het Fabrikaat zijn ook aanwezig met inventieve bouwsels en films. Zo ook deze letterlijke ‘draai je eigen muziek’ installatie

honig fabriek installatie

Het in de schouwburg van Nijmegen gelegen muZIEum was ook zeker het bezoeken waard. Aan een fotocamera heb je niks in het inktzwarte duister maar je wordt wel aangenaam verrast door fijne klanken en mooie poezië die je zintuigen op een andere manier prikkelen.

 In hartje centrum kun je genieten van een biertje en een dansje op de geremixte verhalen van verschillende luisterboeken. Beleef de bieb eens op een nieuwe manier

.biebliotheek

Hiernaast in het lux draait een een serie speelse, humoristische video’s en animaties die door ArtEZ-studenten in de afgelopen jaren geproduceerd zijn.

lux bunny

lux filmpje

                                                lux film

 Oddstream in de Mariënburg kapel zorgde voor een aantal fantastische foto’s. Verleden, heden en toekomst vonden elkaar op een erg indrukwekkende manier door middel van video-mapping en een lichtkunst installatie.

marienburg kapel

marienburg kapel2

Binnen de eeuwenoude muren van de sint Nicolaas kapel experimenteren Cultuur op de campus en de Valkhofvereniging met een high-tech mix van geluid en optische illusie. Delphinus is de naam van een interactieve installatie die waterdruppels laat zweven in een zeer mystieke sfeer.

valkhof kapel licht

Door naar het aan de overkant gelegen architectuur centrum waar er animatiefilms en interactieve projecties op de muren speelden. Een mooie samensmelting van film en architectuur is de expositie van ACN,‘Het Nederlandse rijtjeshuis’.

foto's liggend

Een zoektocht naar de hypergrafisten van deze tijd leid ons het Extrapool huis binnen. Hier ging het om het ontdekken van een uitbreiding van taal in typografie, geluid en poezië.

extrapool taal

extrapool typografie

En als afsluiting nog een artistieke ‘oneindige’ selfie.

selfie

Niet vaak heb ik zulke mooie en diverse locaties in Nijmegen en kunstenaars samen zien samensmelten tot een mengsel van culturele en creatieve expressie op zoveel verschillende fronten. Het was weer een mooie avond.

 

 

 

 

Terug naar boven

Biografie

Naam

Klas

Over de

Website

klik hier

Gerelateerde artikelen - Uncategorized