berg
DSC06482
DSC06488
DSC06490
DSC06488
DSC_0625
DSC_0472
DSC06492
14/06/2016 - Ellis Kat

Donderdag 16 juni: Expositie ArtEZ studenten

De film ‘Der Lauf der Dinge’ van het DSC_0625kunstenaarsduo Fischli en Weiss, waarbij de bewegingen van een aantal alledaagse objecten als een kettingreactie op elkaar volgen, vormt het uitgangspunt voor de tentoonstelling in Elektrum Arnhem. Het gevolg van een oorzaak vormt hier automatisch een oorzaak voor een nieuw gevolg.

 

De tweedejaars studenten van Docent Beeldende Kunst en Vormgeving ArtEZ werkten de afgelopen weken aan het project ‘Oorzaak en gevolg’. In twee- en drietallen maakten zij een installatie of performance waar multimedia in verwerkt is. In deze video’s en objecten zoeken zij de grenzen op van het fenomeen ‘oorzaak en gevolg’. Hierbij zijn verschillende thema’s aangehaald. Zo wordt onder andere het gedrag van de hedendaagse mens, het contrast tussen aanwezigheid en afwezigheid en de persoonlijke grenzen verbeeldt.


De studenten Geerte van Beers, Dide Korte en Gemma Rakels hebben de eerste weken veel geëxperimenteerd met projectoren en verscheidene materialen. Hun fascinatie voor kleur en organismen resulteerde in een bergveranderlijke en fabelachtige installatie. Het beeld dat zij tonen blijft veranderen en zal ook nooit meer hetzelfde zijn. Het is de taak voor het publiek om te ontdekken wat nu precies de werkelijkheid is.


Annerie Holtland en Ellis Kat onderzoeken de gevolgen die de ontwikkeling van de beeldcultuur met zich meebrengt. De komst van mobiele telefoons en televisie resulteert in de toenemende drang naar nieuwe impulsen. Kan het hedendaagse individu het geduld nog opbrengen om stil te staan? De installatie daagt het publiek uit om de doelloosheid van verloren tijd aan den lijve te ondervinden. Blijft de beschouwer geboeid of haakt zij af?

DSC06490

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 16 juni worden de werken geëxposeerd. Bij dezen bent u allen van harte uitgenodigd om de tentoonstelling te bezoeken.


Donderdag 16 juni 17-21 uur
Klingelbeekseweg 45 Arnhem
Toegang: gratis

Terug naar boven

Biografie

Naam

Klas

Over de

Website

klik hier

Gerelateerde artikelen - Uncategorized