DSC_0054
DSC_0135
DSC_0115-2
DSC_0111-2
DSC_0088
DSC_0069
DSC_0052
01/05/2015 - Liese Wessels

kokkerellen op de ateliers

Door al het feestgedruis dit weekend konden Renee en ik pas nu, donderdagavond 6 uur, naar de ateliers komen. Voorzichtig ga ik de werkruimtes af. Ze zijn leeg. Dan hoor ik stemmen vanuit de keuken en klop aan. Ik stuit op Lydia die net op het  hap neemt van haar krop sla. Ze vraagt me binnen. Yvet is ondertussen bezig met een heerlijk uitziend soepje warm te maken.

De pieper van één van de ovens gaat af. Lydia veert op. Haar zelfgemaakte pizzabroodjes zijn klaar. Ik mag proeven. Het is heerlijk. “Heel simpel”, zegt ze. “Wat ui, kaas en dubbelgeconcentreerde tomatenpuree op een wrap,” Yvet vertelt dat ze de eetgewoontes op de ateliers wel heeft zien veranderen. Zo werden er twee jaar geleden veel gerechten met rijst gemaakt. Het jaar erop veranderde dat in soepen, noodle- een pastagerechten. Nu wordt er veelal gekookt met pompoenen en koolsoorten. Ook zijn zelfgemaakte quiches en pizza’s enorm in trek. Ik vraag hen hoe het gaat met de afwas. Beide beginnen ze te gniffelen. Lydia vertelt trots dat ze haar bord al per maandag in beheer heeft en het tot dusver ook nog niet heel goed afgespoeld heeft. Ik kijk, het is verassend schoon. Niet veel later komen ook Lieneke, Yvonne en Wieke binnen. Ik vraag ze wat ze gaan maken waarop ze in koor antwoorden: “pizza.” Ik moet lachen en wens ze smakelijk eten waarna ik al lopend naar huis bedenk wat ik ga eten vanavond

.DSC_0052DSC_0069DSC_0088DSC_0111-2DSC_0115-2DSC_0135

Terug naar boven

Biografie

Naam

Klas

Over de

Website

klik hier

Gerelateerde artikelen - In de praktijk