I_Love_Alaska
07/11/2015 - Lieneke Hulshof

Lessenserie: verborgen op de tijdlijn, wie kan mijn inhoud zien?

Tegenwoordig lezen en horen we vaak dat onze privacy wordt bedreigd door onder andere het sociale netwerk.
Mensen zetten van alles op het internet waar iedereen bij kan. Echter een groot deel van de gebruikers delen vooral eenduidige informatie over zichzelf. Dit betekent dat er nog steeds heel veel persoonlijke informatie van mensen online niet beschikbaar is.

De vraag is dan ook, wordt onze privacy wel bedreigt op het sociale netwerk als er over het algemeen toch alleen maar oppervlakkige informatie te vinden is? Voor het project Media Cultuur hebben Yvonne Mak en ik, Lieneke Hulshof een lessenserie ontwikkeld waarbij leerlingen ingaan op bovenstaande vraagstukken.

In deze lessenserie gaat de leerling onderzoek doen naar persoonlijke informatie van zichzelf en die van een klasgenoot via social media , maar ook via voorwerpen die de leerling van een klasgenoot ontvangt. Deze informatie gaat de leerlingen gebruiken als uitgangspunt voor het maken van verschillende beeldende opdrachten. Deze informatie kan worden gezien als beginpunt of als leidraad. De eindopdracht is het maken van een portret van deze klasgenoot. Iedere leerling zal een verschillend en gevarieerd portret maken, dat meer over de klasgenoot verteld dan hij of zij op zijn eigen tijdlijn laat zien.

Klik hier voor de lessenserie

Terug naar boven

Biografie

Naam

Klas

Over de

Website

klik hier

Gerelateerde artikelen - Uncategorized