Naamloos-1
IMG_4311bewerkt
IMG_4323bewerkt
IMG_4318bewerkt
IMG_4310bewerkt
09/05/2015 - Renee Appelmans

Mannelijke goden

Bij binnenkomst word ik door een akelige stilte gegrepen. Ditmaal geen aangename etensgeur die mij tegemoet komt. Ik loop door de gang met aan iedere zijde gesloten deuren. Mijn blik wordt getrokken naar die ene specifieke deur. Een deur volgeplakt met halfnaakte mannelijke goden waar menig vrouw alleen maar van kan dromen. De sleutels hangen nog in het slot, dus ik klop aan.

Bij het openen van de deur bevind ik mij opeens in een levendige ruimte. Deze levendigheid wordt niet alleen gecreëerd door de twee aanwezige studenten, maar ook door de opvallende inspiratiemuur.  Een wand beplakt met collages die gevormd zijn door knipsels uit kranten en tijdschriften met daarop ledematen van poppen en Barbie’s. Het ontstond zogezegd uit verveling, maar leidde uiteindelijk toch tot nieuwe ideeën.

IMG_4311bewerkt

Deze wand vormt,  ondanks de twee individuele creatieve geesten in één ruimte, een samenhangend geheel. Deze samenhang komt voort uit het medium fotografie en het gebruik van een model als hoofdonderwerp.

Ondanks de gezamelijke interesses, is er ook een contrast aanwezig. Dit contrast wordt gevormd doordat de student aan de linker kant, Anouk,  een kleurrijk verhaal laat zien over een zussen-relatie met snapchatfoto’s. Terwijl de ander, Annemijn, juist een minimalistisch en geënsceneerd beeld laat zien van de levenloosheid die menselijke ledenmaten kunnen bevatten.

IMG_4323bewerkt

Annemijn en Anouk zeggen met een lach dat alles wat aan de muur hangt ook echt blijft hangen tot het einde. Ooit zal de muur alles behalve wit zijn.

Aan de deur, volgeplakt met fastfood verpakkingen is te zien dat het afstuderen niet alleen over rozen gaat. Eten uit frustratie. Ook deze herinneringen in tastbare vorm blijven bewaard. Ik neem afscheid van de dames en open de deur. Tevreden sluit ik ‘m achter me met de gedachte dat ik nu weet wat er schuilgaat achter de deur met mannelijke goden.

IMG_4310bewerktIMG_4318bewerkt

Terug naar boven

Biografie

Naam

Klas

Over de

Website

klik hier

Gerelateerde artikelen - In de praktijk